
Ingrediënten
- 1 grote snede Ardense ham,
- 1 aardappel,
- 2 eetlepels gesmolten boter,
- 1 eetlepel fijngehakte gedroogde abrikoos
- 1 blaadje verse munt, fijngehakt,
- 1 handvol sla van het seizoen
Bereiding
Kook de aardappel in de schil. Pel hem, plet hem grofweg met een vork en voeg de gesmolten boter, de fijngehakte droge abrikozen en het fijngehakte muntblaadje toe.
De mengeling moet smeuïg en warm zijn.
Leg de snede Ardense ham in een kommetje of een pollepel en wel zo dat de snede over de rand hangt.
Schep er de warme mengeling in en sluit de ham eromheen.
Braad dit pakje gedurende 2 minuten met geklaarde boter, in een braadpan met antiaanbaklaag.
Serveer op een bord, samen met sla van het seizoen.
Tip:
in de winter kunt u deze bereiding serveren met een beetje saus op basis van bier, bijvoorbeeld met stoofvleessaus.
Bron: jambondardenne
Kook de aardappel in de schil. Pel hem, plet hem grofweg met een vork en voeg de gesmolten boter, de fijngehakte droge abrikozen en het fijngehakte muntblaadje toe.
De mengeling moet smeuïg en warm zijn.
Leg de snede Ardense ham in een kommetje of een pollepel en wel zo dat de snede over de rand hangt.
Schep er de warme mengeling in en sluit de ham eromheen.
Braad dit pakje gedurende 2 minuten met geklaarde boter, in een braadpan met antiaanbaklaag.
Serveer op een bord, samen met sla van het seizoen.
Tip:
in de winter kunt u deze bereiding serveren met een beetje saus op basis van bier, bijvoorbeeld met stoofvleessaus.
Bron: jambondardenne