Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen. Melk al roerend zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.
Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de mixer. Het mengsel overdoen in ramequins (aardewerken schaaltjes) en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden, afgedekt met aluminiumfolie. Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
Presentatie: de crème brûlée bestrooien met een laagje bruine suiker en met de hobbybrander of speciaal brûlée-brandertje laten caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brûlée, koud blijft. Heb je deze branders niet tot je beschikking, zet het dan heel kort onder de gril in de oven.
Bron : pasdeprobleme
Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de mixer. Het mengsel overdoen in ramequins (aardewerken schaaltjes) en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden, afgedekt met aluminiumfolie. Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden.
Presentatie: de crème brûlée bestrooien met een laagje bruine suiker en met de hobbybrander of speciaal brûlée-brandertje laten caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brûlée, koud blijft. Heb je deze branders niet tot je beschikking, zet het dan heel kort onder de gril in de oven.
Bron : pasdeprobleme